Спокойствие за тревожните деца

Има ли родител, който може да е безразличен към тревожността, която проявява детето му?

Точно както възрастните, децата и тийнейджърите изпитват силно безпокойство от време на време. Някои малчугани са по-податливи на тревожност от други, но според проучванията – едно от осем е засегнато от висока степен на тревожност, а нелекуваните деца с тревожни разстройства са изложени на по-висок риск да се представят по-лошо в училище, да пропуснат важни социални преживявания и дори да злоупотребяват с вещества на по-късна възраст.

Децата са склонни да се тревожат за различни неща в различната възраст и значителна част от тези притеснения са нормална част от израстването. Големите житейски промени като ново училище, местене в нов дом, раздяла на родителите, инцидент, винаги събуждат у децата чувства на тревожност, нервност, страх, несигурност, а те все още не разполагат с механизмите на възрастните хора да контролират и преминават успешно през подобни емоционални сътресения.

От около осем месеца до три годишна възраст е често срещано малките деца да изпитват тревожност от раздяла с родителя, която се проявява в нежелание от отделяне и плач. Обичайно е децата в предучилищна възраст да развият специфични страхове или фобии, които включват животни, насекоми, бури, височини, вода, кръв и тъмнината. Тези страхове също постепенно изчезват сами.

Затова е важно да обърнем специално внимание на детското безпокойство и да подкрепим детето в преодоляването на емоциите, които изпитва.

Ако прецените, че тревожността на детето ви е тежка, продължителна и пречи на ежедневието му, не отлагайте да се консултирате със специалист. Но за да облекчим на ежедневно ниво притесненията на децата, можем да разчитаме на ефекта на Омега Мастни киселини, които оказват благотворно влияние върху детската нервна система, особено ако са комбинирани с витамини.

От Natures Plus сме заложили най-внимателната грижа към спокойствието на децата в продуктите от детската серия Animal Parade. Знаем, че качеството, формата и съдържанието са ключови и е важно да бъдат от сертифициран източник. Ако познавате вече нашата визия към здравето, то няма да е изненадващо за вас, че продуктите, които представяме са с НАТУРАЛЕН СЪСТАВ и НЕ СЪДЪРЖАТ: глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти.

Запознайте се с помощниците за детското спокойствие:

Animal Parade Omega 3/6/9 – Мастни киселини

Omega 3/6/9 на Animal Parade съдейства за подобряване на концентрацията и паметта на малчуганите, а също така и за намаляване на присъщия на детството дефицит на внимание.

Освен най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), този продукт надгражда с добавените Омега-6 и Омега-9 мастни киселини, които оказват благоприятно въздействие върху нервната система, грижат се още за доброто здраве на сърдечно-съдовата система и доброто настроение на децата.

Най-добрият източник на Омега 3/6/9 мастните киселини са мазните студеноводни риби като сьомга, риба треска, сардини или херинга, които малко деца обичат да ядат. Това прави набавянето им под формата на хранителна добавка силно препоръчително, особено при деца със завишена двигателна активност.

Omega 3/6/9 на Animal Parade  е под формата на меки желатинови капсули с приятен лимонов вкус, които могат да се дъвчат или гълтат. Подходящи за деца над 2-годишна възраст.

Animal Parade VitaGels – Мултивитамини и Рибено масло

Използвайки този продукт не е необходимо да осигурявате допълнително рибено масло за Вашето дете. Най-важните Омега-3 мастни киселини – EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), в комбинация с 20 незаменими витамина и минерала, заедно с пълноценен концентрат от 14 супер-храни правят VitaGels на Animal Parade съвършен!

Animal Parade VitaGels е под формата на меки желатинови капсули с натурален черешов вкус, които могат да се дъвчат или гълтат. Подходящи за деца над 2-годишна възраст.

Погрижете се и за вашето здраве с Ultra Омега 3/6/9 за възрастни на Natures Plus