Кой е най-важният витамин за децата през зимата?

Есенно-зимният сезон е истинско предизвикателство пред родителите, които трябва да се погрижат за здравословен прием на витамини и полезни вещества на техните деца. Много често мислим как да защитим децата от вируси и настинки и как да се погрижим за безгрижния растеж на малчуганите в студените месеци на ограничени възможности.

Изборът на свежи плодове и зеленчуци в менюто е по-малък. Късите зимни дни означават кратки излизания навън, а неприветливото време често ни насочва към активности с децата у дома, на топло. Всички тези фактори се отразяват върху детския имунитет и в този период на годината е най-важно да осигурим за малките витамините и полезни вещества, които се нуждаят, за да растат здрави.

Кой е най-важният витамин през зимата?

С първите покашляния и кихавици на сезона, се сещаме веднага за витамин С, който подкрепя имунната система, стимулира енергийния метаболизъм, служи като антиоксидант и е необходим за синтезата на колаген. Но наред с него, един от най-съществените витамини през зимата е всъщност Витамин D.

Наричан още „слънчевия“ витамин, той се набавя предимно чрез директно излагане на топлите лъчи и респективно се превръща в рядкост в кратките, студени зимни дни. Съществен ефект на витамина намираме в редица системи на тялото – от костите, сърдечно-съдовата, ендокринната, нервната функция, имунитета, наред с останалите ползи. Витамин D играе важна роля във всяка система на организма, засягайки кожата, костите, кръвната захар, холестерола, хормоналния баланс, здравето на ставите.

Прочетете още: Мултивитамини за деца ГОЛД: Ежедневна сила за имунната система

Често срещана заблуда сред родителите е, че Витамин D трябва да се дава само на най-малките. Експертите са на мнение, че колкото повече костната система на децата се развива, необходимостта от този витамин нараства, до достигане на 18-годишна възраст.

Въпреки че намираме Витамин D и в менюто, количеството му е недостатъчно, за да зареди организма с необходимата доза. Тук идва и ролята на натуралните хранителни добавки, които съдържат важния витамин.

Витамин D3 на Animal Parade 

Формата, видът и количеството на Витамин D  са от съществено значение за поддържане на нормални кръвни нива на калций и фосфор, които на свой ред укрепват костите. Тъй като детското здраве е основен приоритет на американския лидер за хранителни добавки Natures Plus, компанията създава специално предназначеният за деца Animal Parade Витамин D3 с грижа към нуждите на най-малките през зимата. Ето и как допринася той на тяхното здраве:

  • Кости и растеж: необходим за нормалното развитие на костите при деца, играе роля в клетъчното делене.
  • Имунитет: подсилва нормалната функция на имунната система.
  • Мускули: допринася за нормалното развитие на мускулатурата.
  • Настроение: благоприятно въздействие върху детската нервна система.
  • Здрави зъби: съдейства за поддържането на здрави зъби и венци.

Прочетете още: Как да защитим децата от вируси и настинки

Дъвчащите таблетки с формата на животинки имат чудесен черешов вкус, който се харесва изключително на децата. Родителите се доверяват на строгите стандарти за чистота на състава на продуктите на Natures Plus. Суровините на Animal Parade Витамин D3 са внимателно подбрани и сертифицирани от независими лаборатории и не съдържат глутен, аспартам, алергени, лактоза, изкуствени оцветители и консерванти.

Една опаковка от 90 таблетки Animal Parade Витамин D3 подсигурява важния витамин за целия зимен сезон, което означава силата на слънчевата светлина в таблетка за децата и спокойствие за родителите.

Natures Plus гарантира с дългогодишния си опит и безупречна репутация, че продуктовата серия за деца Animal Parade е без аналог в света. Международният успех на детската серия се дължи на изключително високото качество, което компанията влага във всяка една таблетка и сироп през годините. Резултатът е на лице: продуктите от серията Animal Parade са носители на най-престижните награди в категорията  “Витамини за деца” в САЩ за 9 поредни години – от 2009 до 2017г. включително.

С хиляди положителни отзиви от над 120 държави, марката Natures Plus е носител на редица награди за качество, иновативност и ефикасност, гарантирани от независими лаборатории, които сертифицират всяка партида, произведена от компанията.

Animal Parade Витамин D3 от Natures Plus можете да поръчате ТУК с безплатна доставка за цялата страна.